fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Svetski mediji: Nezadovoljstvo građana Srbije nije samo zbog mera

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Mediji širom sveta preneli su informacije iz Beograda, navodeći da je narod izašao na ulice ozlojeđen uvođenjem restriktivnih mera koje je najavio Vučić, prenosi portal Nova.rs. Svi konstatuju da su mere predviđene zbog porasta obolelih od koronavirusa, ali takođe navode da nezadovoljstvo građana nije samo zbog mera.

Kako se ukazuje, jedan od najvećih krivaca za lošu aktuelnu zdravstvenu situaciju je zapravo autorkratski režim koji je pre vremena ukinuo prethodna ograničenja kako bi se učvrstio na vlasti na parlamentarnim izborima.

„Haos u Beogradu, hiljade demonstranata protiv Vučićevog policijskog časa, deo upao u Skupštinu, došlo je do okršaja“ – naslov je zagrebačkog Jutarnjeg lista.

Kolege iz Večernjeg lista su pod sličnim naslovom konstatovale da je „Drama u Beogradu. Protestanti su bakljama upali u Skupštinu i viču: Uhapsite Vučića!“

Holandske Dnevne novine su među prvima u Evropi izvestile da u Beogradu traju protesti posle novih mera koje je najavio Vučić, kao i da su desetine demonstranata ušle u zgradu parlamenta.

„Demonstranti burno zahtevaju da vlada ukine mere. Hiljade ih je na ulici, a desetine su stajale u zgradi parlamenta i skandirale ‘Uhapsite Vučića’ i ‘Policijo, idite na Kosovo’. Policija je suzavcem izbacila grupu iz zgrade, piše dnevnik iz Roterdama.

Italijanski Tempo piše da su demonstranti ispred parlamenta u Beogradu, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove restriktivne mere za rešavanje problema s koronavirusom. „Neki demonstranti su provalili u parlament, ali ih je policija navodno odbila. Mnogi demonstranti su se okupili bez maski, dok se u Srbiji zdravstvena situacija pogoršala“ – navodi Tempo.

Američki ABC news konstatuje da su „Srbi ponovo okupirali parlament pošto su opet uvedene vanredne mere“. „Hiljade ljudi protestuju zbog najave predsednika Srbije da će zatvaranje biti ponovo uvedeno pošto je balkanska zemlja prijavila najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu zbog koronavirusa“ – obašnjava američka tv mreža.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci