fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Tek 10 odsto ljudi išlo na letovanje, turističke agencije na rubu egzistencije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Do sada je između 65 i 70 hiljada građana Srbije otputovalo na letnji odmor u inostranstvo, što predstavlja oko deset odsto broja putnika u poređenju sa prethodnim godinama, rekao je gostujući u programu TV Prva direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

Prema njegovim rečima, polovina tog broja je putovala preko turističkih agencija a najviše u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Tursku. „Egipat je otvoren nešto kasnije, i tu je bilo malo više prometa čarter letovima. Sve što je do sada urađeno sa Egiptom, svu zaradu, potrošićemo na povratak tih putnika“ – kazao je Seničić.

Dodao je da će za put u Egipat od 1. septembra biti neophodan PCR test, zbog čega očekuju pad broja aranžmana u toj zemlji, ali da očekuje da će građani Srbije od ponedeljka ili utorka u Crnu Goru moći da putuju bez PCR testa.

Promet turističkih agencija je pao između 90 i 92 odsto. One su na rubu egzistencije zato što pet meseci nisu imale nikakve prihode“ – istakao je Seničić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci