fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

U Kragujevcu se uvodi vanredna situacija i zabranjuju skupovi

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

KRAGUJEVAC – Zbog nestabilne epidemiološke situacije i alarmantnog broja novoinficiranih, u Kragujevcu će biti uvedena vanredna situacija i zabranjeni svi javni skupovi, a gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je ranije danas da je održana sednica Kriznog štaba sa koje je zatražena saglasnost Vlade Srbije za pooštravanje mera.

Epidemiolog Predrag Delić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, rekao je FoNet-u da je, prema njegovim saznanjima, zatražena obaveza nošenja maski i rukavica u javnim ustanovima, kao i u gradskom prevozu.

Takođe tražena je i zabrana masovnih okupljanja na teritoriji grada, kao i ograničenje rada ugostiteljskih objekata„, rekao je Delić.

On je precizirao da je na dnevnom nivou oko 10 novozaraženih pacijenata i da je to zabrinjavajuće visok broj, pogotovo kada se ima u vidu prethodni, tronedeljni period kada uopšte nije bilo novozaraženih.

Po tome se može zaključiti da je povećanje broja zaraženih u ovom periodu alarmantno„, rekao je Delić i pozvao sugrađane da se ponašaju u skladu sa situacijom i da poštuju preporučene mere, kako bi izbegli infekciju.

On je ocenio da u proteklih dvadesetak dana to nije bio slučaj i da je najveći broj inficiranih zaražen na javnim skupovima.

U Kragujevcu je u protekla 24 sata registrovano šest novozaraženih korona virusomm, dok je u kućnoj izolaciji 196 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac (KCK) od kovida 19 leči se 47 pacijenata, na respiratoru je devetoro, a među njima je jedan pacijent iz Kragujevca. Tu su hospitalizovani i najteže oboleli pacijenti iz centralnog i jugozapadnog dela Srbije, najviše iz Novog Pazara.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci