fbpx
13.9 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

U Srbiji se grade stanovi za 445 izbegličkih porodica

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisala je danas anekse postojećih ugovora u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica, kojim se omogućava iskorišćavanje ušteda iz dosadašnje realizacije tog programa u iznosu od gotovo četiri miliona evra. Cilj Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica je obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za 26.898 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu, od čega ih je više od 16.000 u Srbiji, koja je i najveći korisnik programa.

Današnjim potpisivanjem aneksa biće omogućen završetak izgradnje 383 stambene jedinice u Beogradu i 62 u drugim mestima u Srbiji, čime će se obezbediti stambena rešenja za 445 izbegličkih porodica, navodi se u saopštenju.

Najveći donator programa je Evropska unija sa opredeljenih više od 190 miliona evra, a sredstva obezbeđuju i SAD, Nemačka, Norveška, Italija i drugi donatori. Od početka realizacije programa Srbiji je odobreno više od 138 miliona evra bespovratnih sredstava za realizaciju osam potprojekata, čijom realizacijom se očekuje obezbeđenje više od 7.600 stambenih jedinica.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci