fbpx
17.2 C
Vranje
petak, 12.04.2024

U Vladičinom Hanu počeo Međunarodni studentski festival folklora: Gosti i iz Čilea i Kolumbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VLADIČIN HAN / NIŠ – U Vladičinom Hanu je u toku 16. Međunarodni studentski festival folklora, koji je počeo u ponedeljak i trajaće tri dana, javlja OK radio.

Prve večeri nastupio je ansambl „Amaneker Kolumbijano“ iz Kolumbije, potom „Gefire“ iz Grčke i KUD „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana.

„Vetreni“ iz Kolumbije oduševili su ovdašnju publiku. Grupa postoji 37 godina, osnovana je u opštini Soača i specijalizovana je za interpretaciju nacionalne kulture kroz kolumbijski folklor. Učestvovala je na festivalima u Peruu, Čileu, Miksiku, Portugalu i Srbiji.

Kulturni centar „Gefire“ iz Grčke postoji od 1978. godine. Bili su učesnici Evropskog programa „Mladi za Evropu“ u Španiji, festivala u Mađarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Kipru, Turskoj, Italiji, Srbiji.

Drugog dana festivala gosti Vladičinog Hana su ansambli iz Čilea, Nemačke i Češke, a u sredu na zatvaranju nastupaju gosti iz Poljske i Turske.

Međunarodni studentski festival folklora postao je tradicionalan u Vladičinom Hanu, jer saradnja sa Studentskim kulturnim centrom iz Niša, koji je organizator ovog dešavanja, traje godinama unazad.

Centralni deo manifestacije odvija se u Nišu, a deo programa su u prilici da vide i još neki gradovi i opštine poput Vladičinog Hana.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci