fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

U Vranju kvadrat oko 750 evra: Najjeftiniji stanovi u Bujanovcu, najskuplji u opštini Savski venac

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Minimalna cena kvadrata stanova u novogradnji u Vranju je 87.582 dinara, odnosno oko 750 evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Od ostalih opština Pčinjskog okruga, dostupnih podataka ima o Bujanovcu, gde se nalaze najjeftiniji stanovi u Srbiji. Cena kvadrata u novogradnji u Bujanovcu je 52.482 dinara, odnosno oko 450 evra, dok je u Surdulici kvadrat novog stana 77.900 dinara ili oko 650 evra.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama. U opštini Savski venac najskuplji je kvadrat u novogradnji – 489.634 dinara ili oko 4.200 evra.

Pored opština u Beogradu, po visokim cenama izdvojile su se i Novi Sad, Čajetina, niška opština Medijana, Vrnjačka Banja i Sokobanja.

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji, u prvoj polovini 2023. godine, iznosila je 214.017 dinara (oko 1.800 evra) po kvadratu, što predstavlja smanjenje od 1,8 odsto u odnosu na drugu polovinu prošle godine.

Međutim, pogledaju li se ovi podaci sa sajta RZS, može se postaviti pitanje da li je to realna cena na tržištu. Što se Vranja tiče, stanovnici ovog grada reći će vam da pomenutih 750 evra po kvadratu u novogradnji uglavnom nije dovoljno, budući da se kvadrat može kupiti, često, i za oko 1.000 evra.

Sve detaljnije informacije o cenama stambenih kvadrata u Srbiji mogu se naći na sajtu RZS, na ovom linku.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci