fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

U Vranju sutra počinju 43. „Borini pozorišni dani“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Festival „Borini pozorišni dani“ trajaće od sutra do 28. oktobra. Festival će početi premijerom predstave „Ništa nećemo zaboraviti“, u režiji Juga Đorđevića, za koju je, po romanima dr Vere Cenić, tekst pisala Tijana Grumić, i izvođenju glumaca vranjskog ansambla. Na ovaj način biće obeležen i Dan pozorišta. Ovogodišnji „Borini pozorišni dani“, 43. po redu, odvijaće se pod sloganom „Pozorište u traumatizovanom društvu“, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Na repertoaru takmičarske selekcije festivala su komadi „Kod večite slavine“, po tekstu Momčila Nastasijevića a u režiji Sonje Petrović i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada, koja će biti izvedena u nedelju, 22. oktobra.

Za ponedeljak, 23. oktobar, zakazana je predstava „Ričard III“ Viljema Šekspira, u režiji Dejana Projkovskog i izvođenju Novosadskog pozorišta.

„Naš razred“, po tekstu Tadeuša Slobođaneka a u režiji Tatjane Mandić Rigonat, izvešće u utorak, 24. oktobra, Narodno pozorište iz Beograda.

„Neprijatelj naroda“ Henrika Ibzena, čiju režiji potpisuje Nina Nikolić a izvodi Makedonski narodni teatar iz Skoplja, na repertoaru je u sredu, 25.oktobra.

Predstavu „Realisti“, po tekstu Jura Karasa i u režiji Matka Raguža, izvešće Teatar EXIT iz Zagreba, u četvrtak, 26. oktobra.

Aristofanove „Ptice“, komad čiju adaptaciju i režiju potpisuje Kokan Mladenović, a izvode glumci Mađarskog državnog pozoriošta „Čiki Gergej“ iz Temišvara u Rumuniji, na repertoaru su u petak, 27. oktobra.

Komad „Šta će biti sa svima nama“, u režiji Borisa Liješevića, biće odigrana posledenje večeri festivala, u subotu, 28. oktobra. Nju će, u čast nagrađenih, izvesti glumci Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

I ove godine biće dodeljene nagrade „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini, za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju, za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu, kao i nagrada publike „Radoslav Radivojević“. Uz glavni, festival će imati i prateći program.

Pročitajte više:

Karte za „Borine pozorišne dane“ mogu se kupiti i onlajn

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci