fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

USAID donirao ZC Vranje monitore za praćenje pacijenata

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Svetska zdravstvena organizacija obezbedila je 30 monitora, koji se koriste za praćenje zdravstvenog stanja hospitalizovanih pacijenata tokom lečenja od virusa korona, za zdravstvene ustanove u Srbiji. Nabavka monitora deo je šire USAID-ove podrške Srbiji preko SZO, a koja je u prethodnom periodu obuhvatala nabavku PCR testova, koncentratora kiseonika, pulsnih oksimetra i kontejnera.

Iz Kancelarije SZO u Srbiji saopšteno je da su monitori obezbeđeni uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a pored Vranja, planirano je da se monitori podele sledećim zdravstvenim ustanovama: KC Srbije, KC Vojvodina, Niš i Kragujevac, KBC Zemun, Zvezdara, Bežanijska kosa, Dr Dragiša Mišović, kao i za zdravstvene centre u Negotinu, Užicu, Pirotu, Boru, Čačku, Valjevu, Požarevcu, Kraljevu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Loznici.

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji dr Marijan Ivanuša ocenio je da ta podrška zadovoljava važnu potrebu zdravstvenog sistema i podsetio da od samog početka epidemije COVID-19 SZO, između ostalog, radi na pružanju podrške zdravstvenom sistemu u Srbiji i to povećanjem dostupnosti potrebne opreme kako bi je imalo u dovoljnim količinama za sve pacijente. U narednom periodu očekuju se i rendgen aparati.

Važno je naglasiti da sada svi moramo da nastavimo sa preventivnim merama kao i da zdravstveni sistem radi na dva koloseka, sa onima koji imaju COVID-19, ali i svim drugim pacijentima“ – naveo je dr Ivanuša.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci