fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Usvojene preporuke Kriznog štaba – Muzika u lokalima nije dozvoljena od 17:00 do 20:00

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, koje podrazumevaju da je radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica od ponedeljka do petka do 20 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20:00 časova, s tim da u vremenu od 17:00 do 20:00 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka. Radnim danima do 20:00 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka 25. decembra 2020. godine, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera. U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Apoteke i benzinske pumpe, delatnost prodaje goriva, mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21:00 čas. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21:00 sat.

Vlada Srbije i Krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Dobro poznate epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina kao i često provetravanje prostorija ostaju na snazi, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci