fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Vranje ponovo žarište, apeli i upozorenja gradskog Kriznog štaba

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Na današnjoj konferenciji za medije republičkog Kriznog štaba, ministar zdravlja odlazeće Vlade Zlatibor Lončar je među gradovima u kojima raste broj novih zaraženih virusom COVID-19 spomenuo i Vranje, prenosi portal Vranje News. Prema njegovim rečima, pored Vranja, trenutna žarišta su Beograd, Kraljevo, Niš i Trstenik.

U poslednja dva dana u Srbiji je registrovano preko 180 novih slučajeva zaražavanja – 111 novih registrovanih juče i još 73 u poslednja 24 sata, kao i dva smrtna slučaja. Trenutno je hospitalizovan 281 pacijent, a među njima je 23 obolelih na respiratoru.

Gradski Krizni štab svakog dana nedeljama unazad objavljuje najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Vranju, ali ne i podatke o broju novih zaraženih. Osim uobičajenih podataka o broju hospitalizovanih u Vranju, jutros je objavljeno saopštenje u kojem se ističe da je situacija na teritoriji grada stabilnija u odnosu na prethodni period, ali da još uvek postoji prenošenje virusa na lokalu.

Kako stoji u saopštenju Kriznog štaba grada Vranja, i dalje je na snazi mera kojom se zabranjuje organizovanje svakog vida svečanosti poput svadbi, krštenja i rođendana, te će se sve propisane mere i u narednom periodu strogo kontrolisati od strane nadležnih gradskih i republičkih inspekcja.

„Gradski štab će nastaviti da prati epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i napominje da će donositi i rigoriznije mere ukoliko se postojeće ne budu poštovale“ – stoji u saopštenju.

Hospitalizovane 22 osobe, dnevno se u ATD javi oko 30 ljudi

Poslednje informacije o broju pacijenata koji su smešteni u nekoj od vranjskih kovid bolnica objavljene tiču se jučerašnjeg preseka u 07:00 časova ujutru. Među 22 hospitalizovanih pacijenata, troje je sa pozitivnim nalazom na virus COVID-19, dok je jedan zbog komplikacija prebačen u Klinički centar Niš. Na bolničko lečenje primljeno je sedmoro. U međuvremenu se trend javljanja u kovid ambulantu po prvi put zbog nekog od simptoma respiratorne infekcije ne menja, te i dalje ima oko 30-ak prvih pregleda dnevno.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci