fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Levica zbrisala DOS – Opštinski parlament u rukama odbornika SPS-JUL

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Tekst je objavljen na naslovnoj strani nekadašnjeg nedeljnika Slobodna reč iz Vranja, 5. oktobra 2000. godine, jutro pre rušenja režima Slobodana Miloševića na masovnim demonstracijama u prestonici  zbog izborne krađe.

Na lokalnim izborima i u našoj opštini ubedljivu pobedu odnela je koalicija SPS, JUL – Slobodan Milošević. Od 65 odbornika u novom skupštinskom sazivu čak njih 59 će biti iz redova SPS-JUL. Obraćajući se novoizabranim odbornicima prošlog petka u svečanoj sali Skupštine opštine Vranje, predsednik vranjskih socijalista Zoran Kneževuć je naglasio da su dodsadašnji odbornici u prethodnom četvorogodišnjem mandatu uspešno obavljali svoj posao što je bilo presudno da se građani prilikom ovih izbora ponovo opredele za levu koaliciju.

„Činjenica je da se narod uplašio rata jer su ga mnogi mediji ubeđivali da bi pobeda Slobodana Miloševića znači rat, a pobeda dr Vojislava Koštunice mir. Međutim, svima treba staviti do znanja da je Vojislav Koštunica Amerika isto kao što je Slobodan Milošević Srbija.“

Prošlogodišnja agresija ne može da se ponovi, ali dalji raspad Jugoslavije, po rečima Kneževića ne može da prođe mirno –  Treba pogledati kako su glasale nacionalne manjine. Sve one su listom bile za Koštunicu jer im je obećana autonomija, a i mogućnost otcepljenja i pripajanja matičnoj državi, rekao je Knežević, istakavši na kraju uverenje da će Socijalistička partija Srbije svoju snagu upravo pokazati u drugom izbornom krugu glasanja za predsedničke izbore – 8. oktobra.

Ovom prilikom zamenik predsednika opštinske izborne komisije Stojan Nedeljković uručio je rešenja no novoizabranim odbornicima sa željom da i ubuduće svoj posao obavljaju savesno i časno i na taj način opravdaju poverenje birača.

Naslovnica „Slobodne reči“, 5. oktobar 2000. godine, jutro pred rušenje režima Slobodana Miloševića na masovnim demonstracijama u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci