fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Vranjski DS: Ne smemo zaboraviti životom plaćenu nameru da Srbija postane civilizovana evropska zemlja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradski odbor Demokratske stranke (DS), koja je kao deo Demokratske opozicije Srbije učestvovala u demokratskim promenama i svrgavanju Slobodana Miloševića s vlasti 5. oktobra 2000. godine, objavio je saopštenje u kom ističe da se danas navršava dvadeset godina od dana kada je Srbija „napravila veliki istorijski zaokret i iz jednog diktatorskog režima, sankcija i gladi“ krenula u novom pravcu.

„Ponosni smo na tu činjenicu. Predsednik DS dr Zoran Đinđić, je, nažalost, životom platio nameru da Srbija postane civilizovana zemlja. To se nikada ne sme zaboraviti“ – navodi se u saopštenju GrO DS Vranje.

Kako stoji u saopštenju, posle 5. oktobra „ništa više nije bilo isto“ – ukinute su sankcije, vraćene su penzije koje su kasnile godinama i počele su da se povećavaju, prodavnice višu nisu bile prazne, počeo je dolazak investitora, zapošljavanje, ukinute su vize za putovanje u evropske zemlje.

„Naravno da nije sve bilo idealno, bilo je i grešaka koje se sada češće pominju nego što se pominju uspesi“ – navodi se, i ističe da je najveća greška što „nismo sproveli lustraciju te sada opet imamo iste ljude na vlasti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci