fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Vučić: Brza pruga do Niša 2023. godine, odjednom ćemo ući u 21. vek

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Na konferenciji za medije koja i dalje traje, predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija „krenula u proceduru pregovora i razgovora“ sa partnerima za izgradnju brze pruge Beograd – Niš. Prema njegovim rečima, u planu je da ovom prugom vozovi idu do 240 kilometara na sat, te bi od Beograda do Niša putovanje trajalo „sat i po“.

„Verujem da ako ubrzo završimo potpisivanje ugovora, možemo da obezbedimo izgradnju kompletne brze pruge Beograd – Niš do kraja 2023. godine“ – rekao je predsednik.

Dodao je da će Srbija „krenuti sa evropskim, ali i ruskim partnerima u razgovore“ o železničkoj deonici Niš – Preševo, jer je kompletna pruga do granice sa Severnom Makedonijem od izuzetne važnosti za zemlju, kao i da će stručnjaci proceniti da li će na ovoj deonici kroz Grdeličku klisuru brzina biti „120 ili 160 kilometara na čas“.

Takođe, najavio je da Vlada Srbije „uskoro kreće sa potpisivanjem ugovora“ za izgradnju kanalizacione mreže i fabrika za pročišćavanje otpadnih voda, kako u Beogradu tako i u centralnoj Srbiji. Naveo je da gotovo jedna trećina Beograda teritorijalno nije pokrivena kanalizacionom mrežom, kao i da je u planu uređenje u 70 opština i gradova u centralnoj Srbiji.

„To je neverovatno. Ne znam da li ljudi razumeju kakav je to civilizacijski napredak. Odjednom ćemo ući u 21. vek“ – najavio je Vučić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci