fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Za pet dana u KC Niš iz Vranja prebačeno 8 obolelih, otpušteno 72

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema podacima gradskog Kriznog štaba, do 07:00 časova danas je ukupan broj pacijenata koji se leče od virusa COVID-19 u četiri „kovid“ bolnice u Vranju 109, od čega se 33 pacijenta vode kao „kovid pozitivni“. Na kućno lečenje je otpušteno 12 pacijenata, dok su dva pacijenta transportovana u Klinički centar Niš.

Od 1. do 5. avgusta na kućno lečenje otpušteno je ukupno 72 pacijenta, dok je osmoro prebačeno u KC Niš. Najviše je otpušteno između 31. jula i 1. avgusta, kada je na kućno lečenje prebačeno 33 obolelih.

I dalje je više kontrolnih pregleda nego osoba koje se prvi put zbog nekih od simptoma infekcije virusom COVID-19 javljaju u „kovid“ ambulantu ATD. Od 170 jučerašnjih pregleda, bilo je 119 kontrolnih, a prvi put se javio 51 pacijent. Uzorkovani su brisevi za 66 PCR testova.

Trenutno nema zvaničnih podataka o ukupnom broju zaraženih u Vranju, ali su iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju juče za portal Slobodna reč saopštili da će u toku sedmice biti poznat broj, kada se uradi presek aktuelnog stanja.

Pročitajte više:

Sedam novih zaraženih u Vranju, očekuje se još rezultata u toku dana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci