fbpx
12 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Za PROGLAS preko 91.000 potpisa

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Građansku inicijativu „ProGlas“, koju je pokrenula i 7. novembra objavila grupa javnih ličnosti, do jutros u 8:30 potpisalo je 91.200 građana Srbije, objavljeno je na istoimenom portalu, na kome je i formular za elektronsko potpisivanje.

U inicijativi „ProGlas“ se, između ostalog, ističe da „Srbiji nije potrebna nova klasa privilegovanih političkih oligarha koji će stajati iznad zakona, već jednake šanse za sve i solidarnost bez koje se ne može proći kroz vremena krize“ i da „Srbiji nije potreban kult ličnosti, već slobodni građani koji sami uređuju odnose u svojoj zemlji“.

Glumac i reditelj i jedan od inicijatora inicijative „ProGlas“ Dragan Bjelogrlić rekao je sinoć na tribini u Zrenjaninu kako očekuje da će uslediti ozbiljna lančana reakcija građana koja će pokrenuti sve na akciju da preduzmu prvi korak ka promenama.

„Očekujem da u razgovoru sa ljudima u gradovima po Srbiji pokušamo zajednički da dođemo do pravaca kako da pokušamo da krenemo da menjamo sistem“, poručio je Bjelogrlić na prvoj tribini „ProGlasa“.

Tribine na kojima će inicijatori građanima Srbije predstaviti proglas „ProGlas“ i pozvati ih da učestvuju na izborima 17. decembra zakazane su za sutra u Pančevu, 17. novembra u Gornjem Milanovcu, a tri dana kasnije, 20. novembra u Novom Sadu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci