fbpx
32.2 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

ZZJZ: Od početka epidemije zaraženo 1.354 Vranjanaca

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković, izjavio je za regionalnu televiziju RTV Vranje da je od početka epidemije 6. marta do 22. oktobra u Pčinjskom okrugu registrovano ukupno 1.961 osoba sa pozitivnim nalazom na COVID-19, među kojima je bilo 1.354 ljudi koji žive na teritoriji grada Vranja. Prema zvaničnoj statistici, slede Bujanovac sa 165 obolelih, Vladičin Han sa 126, Surdulica sa 119, Preševo sa 110, Bosilegrad sa ukupno 45 zaraženih i naposletku Trgovište, sa 38 pozitivnih slučajeva.

Stanković nije izneo podatke o ukupnom broju preminulih u Vranju. Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija na teritoriji Grada Vranja je i dalje nepovoljna:

Ima obolevanja među članovima porodica, u kolektivima, javnim i zdravstvenim ustanovama, u trgovinskim radnjama. Sve je to alarm da se ponašamo striktno onako kako je predviđeno. Moramo da kontrolišemo poštovanje mera“ – rekao je dr Stanković i dodao da treba izbegavati gužve i držati distancu jer se „u ovom trenutku koronavirus brzo širi“.

Apelovao je na sve koji sumnjaju na prisustvo korone ponašaju kao da su već pozitivni, da ne idu na posao kako ne bi predstavljali izvor zaraze. Ističe da je pravovremena klasifikacija i trijaža pacijenata najbitnija, kao i diferenciranje kliničke slike u smislu da li takva osoba treba da se leči u bolničkim uslovima ili kućnim.

Za sada je polovično obolevanje sa lakšim i težim kliničkim slikama. Značajan je broj hospitalizovanih u kovid bolnici u Vranju kao i osoba koje su na kiseoniku, a ima pacijenata koji se transportuju u Niš“ – dodao je dr Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci