fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

ZZJZ Vranje: Još 26 pozitivnih, sve više zaraženih u Vranjskoj Banji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VRANJSKA BANJA – Prema rečima epidemiologa vranjskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) dr Slađana Stankovića, u Pčinjskom okrugu je „izrazito nepovoljna epidemiološka situacija“. On je za regionalnu RTV Vranje izjavio da je u samom ZZJZ obolelo sedmoro, ali je širenje lokalizovano.

Dodaje da su stigli rezultati za 132 uzorka, od kojih je 49 sa pozitivnim nalazom na COVID-19. Više od polovine, tačnije 26 zaraženih osoba je sa područja grada Vranja, 10 iz Preševa, 7 iz Bujanovca, 4 iz Vladičinog Hana i dve osobe iz Surdulice. Naglašava da je procenat obolelih od ukupnog broja uzorkovanih na teritoriji Pčinjskog broja veliki (37 odsto):

„To nas podseća na jul i početak avgusta kada smo imali veliki broj zaraženih. Zabrinjava povećan broj pacijenata sa težim kliničkim slikama. Hospitalizovan je znatan broj pacijenata sa bronhopneumonijama, a značajan je i broj pacijenata u kovid bolnicama u Zdravstvenom centru koji su na kiseoniku“ – upozorava dr Stanković i još jednom dodaje da se virus „izrazito brzo širi“.

Prema njegovim rečima, među obolelima je sve više mlađih osoba uzrasta od 30 do 40 godina kao i da se registruje „značajno obolevanje od korone u gradskoj opštini Vranjska Banja“.

Odeljenje Gimnazije u izolaciji

Grupa učenika gimnazije Bora Stanković u Vranju je, nakon što je utvrđeno da je jedan od učenika inficiran virusom COVID-19, stavljena u izolaciju i neće pohađati nastavu 14 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci