fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

ZZJZ Vranje: Online provera rezultata testiranja na COVID-19

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na zvaničnom sajtu Zavoda za javno zdravlje u Vranju, objavljeno je uputstvo za građane koji čekaju rezultate PCR testa, koje mogu proveriti online na osnovu LBO broja i broja zdravstvene knjižice.

Kako stoji u saopštenju, na portalu Ministarstva zdravlja možete od kuće, preko mobilnog telefona, računara proveriti i odštampati rezultate svog RT-PCR testa na prisustvo virusa SARS-CoV-2. Otvoriće se prozor „Samo za popunjavanje COVID-19 upitnika“ gde unosite svoj LBO i broj zdravstvene knjižice (na zadnjoj strani zdravstvene knjižice – broj kartice zdravstvenog osiguranja), da bi, ako ste radili PCR test, videli rezultate svog testa.

Ako su rezultati gotovi- moći ćete odmah da ih preuzmete, a ako nisu gotovi – ponudiće Vam da popunite Test samoprocene (adresu boravišta, mesto, telefon) što ne morate raditi već, kasnije, ponovo proverite da li su Vaši rezultati gotovi.

Takođe, napominje se da kada rezultati budu gotovi biće, odmah dostupni posle unosa LBO-a i broja zdravstvene knjižice.

Da bi dobili Rezultate u pdf formatu (lični podaci pacijenta, vrsta uzorka i analize koja je rađena, naziv ustanove u kojoj ustanovi je test analiziran), potrebno je kliknuti na odeljak pod nazivom „Potvrda negativnog ili pozitivnog rezultata“. Ovde možete preuzeti Potvrdu o rezultatu testiranja na korona virus kakvu bi dobili i u zdravstvenoj ustanovi u kojoj ste se testirali i koju možete odštampati. Ovaj rezultat je važeći i bez pečata, ne morate odlaziti po njega, stoji na sajtu ZZJZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci