fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Besplatan prijemni i nema plaćanja školarine: Počinje drugi upisni rok na Pedagoškom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Brucoši koji žele da na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Nišu upišu jedan od tri smera – učiteljski, vaspitački ili informatički, moći besplatno da polažu prijemni ispit i u drugom upisnom roku koji počinje 31. avgusta, a školarina će i u predstojećoj školskoj godini za sve studente biti besplatna, saopšteno je iz uprave fakuteta.

Oni koji bi da studiraju na ovom fakultetu, imaju opciju da upišu osnovne akademske studije za obrazovanje učitelja, za obrazovanje vaspitača kao i integrisane akademske studije za obrazovanje master profesora tehnike i informatike.

Prijave za upis se predaju od 31. avgusta do 2. septembra, direktno u prostorijama Fakulteta ili elektronskim putem na imejl adresu pedagoski@pfvr.ni.ac.rs

„Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 6. septembar, pri čemu ne postoje nikakvi troškovi polaganja prijemnog ispita i eventualnog kasnijeg upisa“ – navodi se u saopštenju.

Prilikom prijavljivanja na konkurs kandidati podnose originalna dokumenta na uvid, a uz prijavni list koji se preuzima na sajtu Fakulteta ili u zgradi, podnose se fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva za sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu.

Pravo na upis imaju svi kandidati koji su završili srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju. Iz uprave podsećaju da je školarina za sve novoupisane studente u okviru školske 2023/2024. godine besplatna.

Takođe, kandidati koji su u junskom roku položili prijemni ispit za upis na prvu godinu studija na nekom od učitelјskih ili pedagoških fakulteta u Srbiji, mogu da, u okviru drugog upisnog roka, predaju zahtev za upis na Pedagoški fakultet u Vranju na preostala slobodna mesta i oni će biti oslobođeni polaganja prijemnog ispita.

Detalјnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili se informisati pozivom na broj 017/431-960.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci