fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

„Borkin zavet“: Podsetnik na značaj pregleda u mesecu borbe protiv raka dojke

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja u oktobru, mesecu borbe protiv raka dojke, organizuje niz aktivnosti pod nazivom „Borkin zavet: Pregledaj se, brini o zdravlju“, u sećanje na nedavno preminulu Borku Stefanović, članicu ovog udruženja. Kako navode iz Društva onkoloških pacijenata, cilj je podsećanje na značaj preventivnih pregleda.

Što se programa „Borkinog zaveta: Pregledaj se, brini o zdravlju“ tiče, 6. oktobra, u 19 časova, održaće se trčanje pod nazivom „Biram zdravlje“, na Gradskom stadionu u Vranju.

Predavanje na temu „Zašto je preventiva važna?“ biće održano 16. oktobra, u 13 sati, u Javnoj biblioteci „Bora Stanković“, a tom prilikom govoriće prim. dr Miloš Počekovac i dr Kosta Zdravković. Ulaz na predavanje je besplatno.

Predstava „Ispovesti“, u adaptaciji i režiji Mihajla Stojkovića i Nele Dimitrijević, biće odigrana 23. oktobra, u 13 časova. U njoj učestvuju članovi Dramske sekcije Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, gde će ovaj komad i biti izveden. Ulaz na predstavu takođe je besplatan.

Poslednja aktivnost planirana je za 30. oktobar, kada će Lena Kovačević održati koncert za prijatelje Društva onkoloških pacijenata u Pozorištu „Bora Stanković“. Početak koncerta je u 19 sati, a ulaznice se neće prodavati, već će biti uručene članovima, kao i pojedincima koji su od same obnove Društva nesebično pomagali.

„Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji ‘Roche’, firmama ‘Credo’ doo i ‘Rudo’, Goranu Stojanoviću, Marku Čkonjeviću, Mariji Perović, Mariji Ilić, Marijani Rajić, Mihajlu Stojkoviću, Neli Dimitrijević, Pozorištu ‘Bora Stanković’, Gimnaziji ‘Bora Stanković’, Javnoj biblioteci ‘Bora Sanković’ i AK ‘Vranjski maratonci’ – na ogromnoj podršci“, saopštili su iz Društva onkoloških pacijenata.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci