fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Izložba mladih fotografkinja Pauline Aleksić i Sare Popović u petak u Galeriji NM

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Izložba serije monohromatskih fotografija koje predstavljaju vid subjektivnog oblikovanja čulnog iskustva, „Unutrašnje čulo“ mladih autorki Pauline Aleksić i Sare Popović, biće otvorena u petak, 6. oktobra od 19 časova, u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Izložba je izabrana na izlagačkom konkursu GNM Vranje i finansijski podržana od strane Ministarstva kulture RS u okviru projekta „Godišnji program GNM Vranje za 2023. godinu“, saopšteno je iz GNM.

Paulina Aleksić rođena je 1999. godine u Zaječaru. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, na odseku za primenjene umetnosti-Grafički dizajn 2021. Trenutno je student master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za fotografiju. Učestvovala je na brojnim izložbama organizovanim od strane fakulteta, na grupnim izložbama i izlagala svoje radove u okviru različitih festivala i manifestacija. Pored grafičkog dizajna,najznačaniji deo stvaralaštva vezan je za fotografiju.

Sara Popović je rođena 1997. godine u Nišu. Završila je srednju Umetničku školu, a osnovne i master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu, odsek grafički dizajn. Učestvovala je na brojnim izložbama iz oblasti fotografija, dizajna i slikarstva. Sa grupom „PETA128“, čiji je jedan od osnivača, organizovala je šest izložbi, od kojih su dve bile humanitarnog karaktera. Sa grupom je oslikavala murale na zidovima dečje ORL klinike u Nišu. Kao fotograf aktivno volontira na festivalu „Nišvil“ od 2019. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci