fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Branislav Lečić kandidat za predsednika Demokratske stranke

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednica Organizacionog odbora za izbore u Demokratskoj stranci (DS) Vida Ognjenović saopštila je danas da je kandidat za predsednika u toj stranci Branislav Lečić i da se aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac nije kandidovao za ovu funkciju.

Deo DS koji se „ne slaže sa ponašanjem aktuelnog rukovodstva“ ponovio je danas na konferenciji za novinare da oni nisu pučisti i da žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS. Dragoslav Šumarac rekao je da su molili aktuelnog predsednika Zorana Lutovca da zajedno odrede organizaioni odbor i komisiju za izbore, ali da nisu naišli na odobravanje, već su proglašeni za pučiste.

Mi nismo ocepljeni deo DS, mi smo ugledni članovi, osnivači DS koji žele da se na demokratski način prevaziđe kriza u DS“ – rekao je Šumarac.

Lečić je rekao da je Lutovac njihov predsednik, jer je izglasan na izborima stranke, ali da se ne slažu u pogledu budućnosti i da je Lutovac faktor koji je radio na tome da se DS razjedini, a da je njegov cilj da radi na jedinstvu DS.

Lično nemamo ništa protiv Lutovca, već protiv politike koju vodi“ – rekao je Lečić.

On je rekao da bi bilo lepo da je Lutovac uplatio članarinu i da se stavi pred sud stranke da oceni kako je radio, a da se neuplaćivanjem članarine Lutovac stavio u položaj kao da je član neke druge stranke.

Šumarac je na konferenciji za novinare rekao da aktuelno rukovodstvo DS ne poštuje odluke o ujedinjenu sa Socijaldemokratskom strankom i Zajedno za Srbiju, a da se sada sa tvitera može videti da SDS više nije dobrodošla.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci