fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Brnabić u Vranju: Uspeli smo da podignemo cene nekretnina, izgradnja stanova ima širi efekat

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je u pratnji potpredsednice Zorane Mihajlović i ministra za rad Zorana Đorđevića, danas obišla gradilište stambenih jedinica za pripadnike snaga bezbednosti u naselju  Asambair u Vranju. Gradonačelnik Slobodan Milenković, je u obraćanju delegaciji najavio izgradnju kotlarnice, etažne garaže i nove policijske stanice u blizini ovih zgrada.

Delegacija Vlade Srbije, narodni poslanici, državni sekretari i gradonačelnik su razgovarali sa porodicama koje su se već uselile u novoizgrađene stanove, a pre obraćanja su obišli gradilište. Prema rečima potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, Vlada ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova koji će biti završeni do 2022. godine.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je dodala da je u Vranju do sada izgrađeno 186 stanova, a da će se do 2022. godine graditi još 289 stanova u pet zgrada i osvrnula se na potrebu kupaca, pripadnika snaga bezbednosti, da apliciraju za veće stanove po subvencionisanim cenama:

Zbog toga će biti promenjena struktura, te će u novim zgradama biti samo 10 odsto jednosobnih stanova. Biće 50 odsto jednoiposobnih i dvosobnih, dok će ostalih 40 odsto biti trosobni i troiposobni stanovi – najavila je Brnabić.

Naglasila je da ovaj projekat ima širi efekat na društvo, u smislu da se neki delovi grada revitalizuju, kao i da su podignute cene nekretnina što „automatski znači da su i ovu ljudi koji okolo žive bogatiji, te je i gradska kasa bogatija uz sve poreze“. Intenzivno se razmišlja, kako kaže, o proširenju obuhvata za ove stanove, te postoji ideja da se „uradi nešto slično“ za zdravstvene radnike, prosvetare ili mlade bračne parove.

Milenković: Nova policijska stanica, kotlarnica i parking

Po rečima gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, novo naselje izgrađeno je na prethodno zapuštenom i neiskorišćenom građevinskom zemljištu. Dodaje da je izgradnja izazvala veće interesovanje za ovo naselje među ugostiteljima i trgovcima, kao i da je cena kvadratnog metra porasla.

Planiramo da u ovom delu grada krenemo sa izgradnjom kotlarnice, etažne garaže, kao i nove policijske stanice – najavio je Milenković ne precizirajući vremenski okvir.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci