fbpx
18.6 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

„Cilj je mesto premijera“: Održana promocija poslaničkih kandidata liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ za Vranje i Vranjsku Banju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VRANJSKA BANJA – Onima koji nam spočitavaju zbog imena naše liste i osporavaju naš legitiman politički cilj da pobedimo u političkoj utakmici, postavio bih pitanje – a zašto oni postoje, za šta se oni bore nego da dođu na vlast, rekao je, u Vranju, Branko Ružić, potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), govoreći na centralnoj predizbornoj promociji odborničkih kandidata sa izborne liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“, prenosi VranjeNews.

Ružić je naglasio da je „mesto premijera politički cilj ove liste“.

„Smatramo da je to jedino realno za Srbiju u ovom momentu, ukoliko Srbija želi političku stabilnost. Mi, socijalisti, smo uvek obezbeđivali tu političku stabilnost, delili sudbinu naroda pre 5. oktobra i nakon toga. Posle 2012. godine, formirali smo vladu sa SNS-om, a premijer je bio Ivica Dačić, koji će, uveren sam, biti premijer i posle 17. decembra“, rekao je Ružić.

Predsednik gradskog odbora SPS-a u Vranju, Zoran Antić, podsetio je da je SPS „krenula u izbore 2004. godine kada su nas neki, koji su sada u raznoraznim političkim opcijama i bojama, opisivali kao prošlost i statističku grešku, a mi smo ih 19. septembra te godine sve ubedljivo pobedili“.

Dodao je da je SPS već nekoliko godina u koaliciji sa SNS-om na lokalu.

„Išli smo na izbore za savete mesnih zajednica, dva puta podržali zajedničkog kandidata za predsednika republike, nikoga ne doživljavamo kao političkog protivnika, naprotiv. Svi koji žele da dođu da sarađuju sa SPS-om, imaju tu mogućnost“, rekao je Antić.

Stefan Stanković, nosilac odborničke liste u Vranju, rekao je da je „čast biti prvi među jednakima na lokalnoj listi socijalista koja okuplja veliki broj uglednih ljudi“. Naznačio je da su „grad stvarali i gradili socijalisti“, da je „sve u Vranju izgrađeno vrednim rukama i vizijama socijalista“.

„Godine 2016. izgubili smo izbore od gorih, nestručnih ljudi sumnjivog znanja i morala. Vaspitavani smo da pametniji popušta pred glupošću i izmišljenim aferama o našem tadašnjem gradonačelniku. To im ne smemo zaboraviti“, rekao je Stanković.

Odbornički i poslanički kandidat, Slavica Stanojević, naglasila je da je „odgovornost jedna od najvažnijih karakteristika koje krase socijaliste“ i dodala da je „jedan od ciljeva SPS-a i socijalna pravda“.

„Želimo jednaka prava za sve na kvalitetno obrazovanje, kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, da svi mogu jednako da ostvare svoje osnovne potrebe, ali i za brigu i zaštitu slabih i starih, kao i marginalizovanih grupa“, dodala je Stanojević.

Lokalne liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“ su u punom fomatu: lista za Skupštinu grada Vranja ima 65, a za Skupštinu Gradske opštine Vranjska Banja 19 kandidata.

Foto: Dušan Pešić / Slobodna reč

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci