fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Danas prestaje obaveza korišćenja zimskih guma

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Od danas više nije obavezno imati zimske gume na automobilu i u slučaju da padne sneg, iako se već duže može voziti sa letnjim gumama s obzirom na lepo vreme, piše Danas.

Ko još nije zamenio zimske gume letnjim sada je vreme da to uradi. Treba napomenuti da nema nikakve obaveze da se zimske gume zamene letnjim, ali se, na višim temperaturama, zimske gume brže troše, pa im se ovako produžava vek.

Zamena guma na felnama sa balansiranjem točka, koju ćete obaviti kod vulkanizera, košta od 750 do 1.050 dinara po točku, u zavisnosti od dimenzija i mesta gde menjate gume. Bez balansiranja, samo zamena guma na felnama je oko 350 dinara, a samo balansiranje od 400 do 600 dinara. Za velike automobile sa gumama, dimenzija preko 20 inča, kompletna montaža i balansiranje idu i preko 2.000 dinara po točku.

Ako nemate odvojen set točkova sa gumama i samo menjate gume na istim felnama, treba dodati još po dvestotinak dinara po točku za demontažu i montažu gume. Ako kupujete nove letnje gume kod vulkanizera ili u firmama koje imaju i svoje vulkanizerske usluge, može se nešto jeftinije proći sa montažom novih guma, nego donetih starih.

Vulkanizerske radnje i servisi često nude i uslugu „hotela guma“, odnosno čuvanja guma u svojim prostorijama i to košta 150 do 200 dinara mesečno po komadu u zavisnosti od veličine guma.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci