fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Direktorka ZZJZ: Brži PCR rezultati za Vranjance, danas slanje u niško „Vatreno oko“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Direktorka vranjskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) dr Svetlana Stojanović potvrdila je za Slobodnu reč da se uzorkovani brisevi za PCR testiranje iz Vranja od danas već šalju u novootvorenu laboratoriju Vatreno oko u Nišu. Prema njenim rečima, slanje uzoraka u Niš i skraćivanje samog puta će za ZZJZ biti „znatno olakšanje“:

Sigurna sam da ćemo mnogo lakše i brže da dobijamo rezultate i da više neće biti zastoja. Pogotovo jer je u pitanju nova laboratorija, koja će dodatno rasteretiti i ove koje su do sada radile“ – rekla je dr Stojanović.

Juče su u Nišu predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo otvorile novu laboratoriju Vatreno oko za testiranje na virus COVID-19, koja će, prema njihovim navodima dnevno moći da obradi oko 1.000 uzoraka. Laboratorija je donacija kineske vlade, a na sajtu Vlade Srbije je juče objavljeno da će danas primiti prve uzorke za testiranje.

Prema statistici gradskog Kriznog štaba u Vranju, prošle nedelje je u Anti-tuberkuloznom dispanzeru uzeto 430 briseva za PCR testiranje. Poslednja informacija iz ZZJZ o rezultatima bila je da je od petka, 24. jula do ponedeljka 27. jula u Vranju registrovano još 40 novih slučajeva zaražavanja virusom COVID-19. Prema rečima direktorke, još uvek nema novih informacija o rezultatima, ali će „odmah obavestiti medije“ kada stignu.

Ove nedelje je, od ponedeljka do četvrtka, u „kovid“ ambulanti ATD u Vranju, uzorkovano još 278 briseva za PCR testiranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci