fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

U ATD četiri puta više kontrolnih pregleda, 36 novih osoba sa upalom pluća

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema poslednjim podacima gradskog Kriznog štaba, do 07:00 sati ujutru je u četiri „kovid“ bolnice u Vranju bilo 144 pacijenata, od kojih se 73 vodi kao „kovid pozitivni“. Dvanaestoro novih  je primljeno na bolničko lečenje, a otpušteno je osmoro. Dvoje pacijenata je transportovano u Klinički centar Niš, dok je na kiseoniku 22 ljudi. Među ljudima na bolničkom lečenju nema dece.

U „kovid“ ambulanti je juče bilo četiri puta više kontrolnih pregleda (203) nego pregleda pacijenata koji su se prvi put javili zbog simptoma (51). Kako se navodi, ambulantno je dijagnostikovano 36 bronhopneumonija i uzorkovano je 77 brisa za takozvani PCR test.

U toku prošle nedelje je u ATD-u uzorkovano 430 briseva za PCR testiranje, a rezultati još uvek nisu objavljeni. Poslednja poznata informacija potvrđena iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje bila je da je od petka 24. jula do ponedeljka 27. jula u Pčinjskom okrugu registrovano 77 osoba sa potvrđenom infekcijom virusom COVID-19, od kojih je 40 iz Vranja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci