fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Do 29. septembra otvoren poziv srednjoškolcima da se prijave za stipendije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Konkurs Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za dodelu 71 učeničke stipendije za srednjoškolce, za školsku 2023/2024. godinu, otvoren je do 29. septembra.

Na konkurs se mogu prijaviti đaci koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnovač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Srednjoškolci koji, u svakoj školskoj godini zasebno, postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijku podršku od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, koja se isplaćuje u 10 jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Uprava za vojnso zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, a Vojska Srbije učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu.

Sve detalje prijave na konkurs mogu se naći na sledećem linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci