fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji od 16. do 22. septembra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), od 16. do 22. septembra, sprovodiće međunarodnu akciju kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje. Akcija se sprovodi u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“, saopštio je MUP.

Policijski službenici saobraćajne policije poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilj „podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima“.

U okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“, u sredu, 20. Septembra, obeležiće se Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci