fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Dramska sekcija Gimnazije večeras na festivalu u Kragujevcu

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Dramska sekcija Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, nastupa danas od 18 časova na 25. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije, koje se održava u kragujevačkom Knjaževačko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Predstavu izvode  na republičkom takmičenju, koje se nalazi u zvaničnom kalendaru Ministarstva prosvete. Prijavljenje su 22 predstave, od kojih je 12 predstava prošlo selekciju, među kojima se nalazi i „Ožalošćena porodica“, koja je premijerno izvedena 1.februara tekuće godine.

Adaptaciju i režiju komedije Branislava Nušića, uradio je učenik četvrtog razreda Đorđe Antić, u kojoj učestvuju 15 učenika svih razreda.Prošle godine, gimnazijalci su osvojili dve značajne nagrade za najbolji originalni dramski tekst i timsku igru. Mentor dramske sekcije je Nela Dimitrijević, profesor srpskog jezika i književnosti.

Odluke o nagradama biće donete nakon izvođenja svih 12 predstava u naredna četiri dana. Ovogodišnji susreti u Kragujevcu održavaju se pod sloganom „Četvrt veka pozorište čeka“. Zbog dana žalosti početak susreta je odložen za dan kasnije nego što je planirano.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci