fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

[VIDEO] Kampanja „Predaj oružje“: Vranjanci juče predali 20 komada oružja

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je video-poruku u okviru kampanje za dobrovoljnu predaju oružja, kojom građane podsećaju da do 8. juna, bez ikakvih posledica, policiji mogu da predaju neregistrovano oružje i municiju.

U akciji koja je deo šireg programa borbe protiv ilegalnog oružja i ima za cilj da se smanji broj oružja u ilegalnom posedu u Srbiji, za jedan dan je teritoriji cele zemlje prikupljeno oko 1.500 komda oružja, dok je prema rečima načelnika Policijske uprave u Vranju Saše Nedeljkovića, prvog dana akcije, u ponedeljak, 8. maja, policijskim službenicima predato dvadesetak komada različitog oružja.

„U toku jučerašnjeg dana, zaključno sa 10 sati ovog jutra, preko 20 komada oružja je predato Policijskoj upravi Vranje. Građanima je omogućeno da ne daju svoje identifikacione podatke, a postoji mogućnost i da se telefonom pozove najbliža stanica, policijski službenici su u obavezi da odu na kućnu adresu i preuzmu naoružanje, bez obzira na to da li se radi o konvencionalnom ili oružju za koje ne može da se dobije dozvola, odnosno automatskom naoružanju ili bilo kakvim eksplozivnim ili drugim ubojnim sredstvima“ – rekao je Nedeljković za RTV Vranje.

Prema zvaničnim podacima MUP-a, u Srbiji je za jedan dan predato oko 1.500 komada oružja, 50.000 metaka, preko 100 bombi, zolja i drugog oružja.

„To je više nelegalnog oružja nego što je predato tokom cele prethodne kampanje“ – stoji u saopštenju MUP-a.

Podsećamo, akcija traje do 8. juna, a svi vlasnici koji imaju u svom posedu nelegalno naoružanje, mogu ga predati najbližoj stanici policije, svakog dana od 7 do 19 časova, bez ikakvih posledica.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci