fbpx
27 C
Vranje
utorak, 25.06.2024

Električni trotineti neće moći da se voze bez nalepnice od 15. juna

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Električni trotineti, propisom definisni kao laka električna vozila, u Srbiji se, od 15. juna, neće moći koristiti u saobraćaju bez nalepnice u skladu sa pravilnikom koji je stupio na snagu 5. aprila ove godine.

Izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, 1. marta, donet je Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila.

Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) objavila je, na svom sajtu, detalje i proceduru pribavljanja nalepnice koju vlasnici trotineta treba da pribave.

Izdavanje i postavljanje nalepnice ne bi trebalo da traje duže od 30 minuta, ali je potrebno dovesti trotinet na predajno mesto, kako bi ga operater pregledao i zalepio nalepnicu.

Na sajtu ABS objavljen je i spisak ukupno 152 prijemna mesta u celoj Srbiji na kojima je moguće podneti zahtev za izdavanje i postavljanjen nalepnica za električne trotinete.

Nakon 15. juna, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo trotineti na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama Pravilnika, navodi ABS.

Čitajte više:

Obavezna registracija električnih trotineta

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci