fbpx
11.2 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Formira se Ujedinjena opozicija Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Nakon konstitutivne sednice Narodne skupštine Srbije i potvrđivanja mandata narodnih poslanika, juče su članice Saveza za Srbiju i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali, kako ih nazivaju – „lažne izbore 21. juna“, dogovorili su nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije, prenosi Danas.

Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka“ – navodi se u saopštenu SZS.

Kako se navodi, iako se Srpski pokret Dveri opredelio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, izražena je obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji. Kako su saopštili, narednih dana će javnosti biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i najavljene njene naredne aktivnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci