fbpx
12.4 C
Vranje
nedelja, 26.05.2024

Frilenseri: Besplatan logo za JP „Putevi Srbije“ ako planiranih 5 miliona daju za lečenje dece

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Za redizajn logoa Javnog preduzeća Putevi Srbije obezbeđeno je 5.000.000 dinara u okviru otvorenog postupka javne nabavke za četvrti kvartal 2020. godine, objavilo je danas Udruženje radnika na internetu. Pozivaju nadležne da odustanu ukoliko postupak nije završen, uz najavu da će uraditi više profesionalnih dizajnerskih rešenja besplatno.

Uslov je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja, da se sav novac predvišen planom javnih nabavki uplati na račun humanitarne organizacije za lečenje bolesne dece. U objavi kažu da se 9. decembra pojavila informacija na sajtu Reddit da je za redizajn logoa JP Putevi Srbije obezbeđeno 5.000.000 dinara u okviru otvorenog postupka javne nabavke, kao i da je taj podatak u javno dostupnom dokumentu na zvaničnom sajtu JP Putevi, pod rednim brojem „172“.

Dodaju da nisu pronašli informaciju da li je postupak sproveden i nabavka okončana i imaju predlog ukoliko je i dalje aktuelno:

„Ako već nije kasno, Udruženje u ime celokupne freelance zajednice Srbije nudi da uradi više profesionalnih rešenja za logo Puteva Srbije, a da se sav novac predviđen planom javnih nabavki uplati na račun humanitarne organizacije za lečenje bolesne dece“ – navodi se u saopštenju.

Koliko košta profesionalni logo

Prema rečima sagovornika portala Slobodna reč cena profesionalne izrade logoa varira u zavisnosti od „paketa“ odnosno broja predloga i revizija. Dizajn dva predloga za unikatni znak i naziv organizacije, firme ili udruženja u „najjeftinijoj“ varijanti se može naći i za oko 200 evra, dok je u takozvanoj freelance zajednici prosek, kada je u pitanju cena takozvanog „platinum“ dizajna, oko 500 evra, odnosno blizu 100 puta manje od sume koja je predviđena javnom nabavkom u JP Putevi Srbije.

Deo plana javnih nabavki za 2020. godinu; Izvor: Zvanični sajt JP „Putevi Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci