fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Godišnja nagrada portala EWB uručena poslanici EP Teri Rajntke

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BRISEL / BEOGRAD – Poslanici Evropskog parlamenta Teri Rajntke dodeljena je nagrada portala Juropijan vestern Balkans (European Western Balkans – EWB) za doprinos evropskim integracijama regiona, saopštio je danas EWB.

Nagrada se dodeljuje Rajntke „za nepokolebljivu podršku slobodi izražavanja i okupljanja, doprinos unapređenju položaja LGBTI zajednice u regionu Zapadnog Balkana i angažovanje u podizanju svesti o značaju poštovanja evropskih vrednosti i principa tolerancije i jednakosti“.

Glavni i odgovorni urednik portala Nemanja Todorović Štiplija rekao je da tom nagradom portal želi da izrazi zahvalnost i podstakne dalje angažovanje svih onih koji rade na evropeizaciji regiona, veoma često u izazovnim okolnostima.

„Dobra ilustracija tih izazovnih okolnosti je svakako organizovanje Evroprajda 2022. u Srbiji, koji je postao predmet političkih kalkulacija umesto dokaz čvrste privrženosti evropskim vrednostima“, rekao je Štiplija.

Kako je istakao, podrška evropskih partnera, posebno Teri Rajntke, bila je ključna da se manifestacija i održi, pa je upravo to jedan od glavnih razloga zašto je ona dobitnica EWB nagrade za 2022. godinu.

Teri Rajntke je kopredsedavajuća poslaničke grupe Zeleni/EFA u Evropskom parlamentu i član LGBTI intergrupe Evropskog parlamenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci