fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Gradsko veće: Po dva miliona dinara za verske zajednice i ekologiju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Za crkve i verske zajednice opredeljeno je dva miliona dinara iz budžeta Grada Vranja, a sa dva miliona sufinansirano je i 13 projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, odlučili su članovi Gradskog veća na 144. sednici.

Što se tiče novca koji je Grad opredelio verskim zajednicama, na današnjoj sednici razmatran je i prihvaćen Predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta Grada Vranja u 2023. godini.

„Za ove namene iz budžeta Grada opredeljena su sredstva u iznosu od dva miliona dinara. Od toga je milion odobren za nastavak gradnje crkve Prepodobnog Prohora Pčinjskog u selu Zlatokop, i isto toliko za obnovu crkve Svetih apostola Petra i Pavla u selu Toplac“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Izveštaj Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2022. godinu. Na sednici je usvojeno i Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta na teritoriji Grada Vranja za 2024. godinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci