fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Protesti protiv nasilja u Vranju i Beogradu u petak i subotu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Treći protest „Vranje protiv nasilja“ biće održan u petak, 7. jula, dok će se deseti protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu održati dan kasnije, subotu. Oba skupa počeće u 19 sati.

Ruta trećeg protestnog skupa „Vranje protiv nasilja“ biće ista kao i na onom koji je održan 1. jula: od zgrade bivše Robne kuće preko Beogradske ulice do kružnog toka, potom Partizanskom do Skupštine grada, a onda pešačkom zonom do početnog odredišta – nekadašnje Robne kuće.

Postoje nezvanične informacije da će se i na ovom protestu u Vranju, kao i na prva dva, neko obratiti okupljenim građanima i građankama, ali za sada nema potvrda o tome ko će biti govornici.

Naredni protest protiv nasilja u Beogradu će, za razliku od Vranja, biti održan subotu, 8. jula. Okupljanje počinje ispred Skupštine Srbije, a šetaće se sve do Uprave beogradske policije, kako su objavili predstavnici opozicije a preneo N1.

Protest u Beogradu će ići Takovskom ulicom, do Cvijićeve, pa u Bulevara despota Stefana do Policijske stanice 29. novembar.

Poslanik DS Zoran Lutovac najavio je da će „protest u Beogradu od sada biti subotom“ i dodao da je ključna tema ovog okupljanja „podrška inspektorima Milenkoviću i Mitiću, i svim časnim policajcima koji žele profesionalno da obavljaju svoj posao“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci