fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Iz minuta u minut: Sedam od devet članova Gradskog veća iz SNS-a

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Jutros je u 10:00 časova počela konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja, na kojoj su nakon potvrđivanja mandata novim odbornicima oni među sobom odabrali predsednika ali i gradonačelnika, njegovu zamenicu i članove Gradskog veća.

14:10 – Izabrani novi gradski većnici, Aleksandar Stajić zadužen za zdravstvo

Član Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, Aleksandar Stajić, je novi gradski većnik za zdravstvo. Umesto Zorice Jović, o kulturi, obrazovanju i informisanju pitaće se nova većnica Izabela Savić, Nenad Đorđević ostaje na mestu većnika za sport, Danijela Milosavljević biće zadužena za lokalnu samoupravu i socijalna pitanja, Bojan Kostić takođe ostaje na mestu većnika za finansije. Nebojša Stamenković biće zadužen za poljoprivredu, Nebojša Zupančić za privredu, Dejan Ivanović za manjine i Slavoljub Stojmenović za komunalnu delatnost i infrastrukturu. Tačni nazivi resora nisu precizirani a navedene informacije su nezvanične. Zvaničan spisak odbornika i većnika po resorima biće objavljen na sajtu Gradske uprave, nakon prve sednice Gradskog veća. Sedam od 9 članova Gradskog veća su iz SNS-a, dok je dvoje iz SDPS i Vulinovog Pokreta Socijalista.

Reizabrani gradonačelnik Milenković se obraća odbornicima;
13:05 – Milenković ponovo gradonačelnik

Dosadašnji gradonačelnik dr Slobodan Milenković biće na ovoj funkciji i u narednom mandatu, jednoglasno su odlučili odbornici. Njegova zamenica biće Zorica Jović, dosadašnja gradska većnica za kulturu.

11:15 – SNS predlaže Dejana Tričkovića za predsednika Skupštine

Sa 37 potpisa, odbornici Srpske napredne stranke, predložili su za predsednika nove Skupštine Dejana Tričkovića, doktora veterinarske medicine. S obzirom na to da nije bilo ostalih predloga iz redova drugih stranaka, Tričković je jedini kandidat. Nakon glasanja, Dejan Tričković je ponovo izabran na ovu funkciju, a sekretar Skupštine biće Marko Tričković.

10:55 – Branimir Stojančić vratio mandat

Aktuelni direktor JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja, odbornik SPS-a za govornicom je podneo usmenu ostavku i vratio odbornički mandat.

Skupštinom predsedava Gradimir Jovanović; Foto: Slobodna reč
10:50 – Odbornicima potvrđeni mandati, položili zakletvu

Miroslav Nešić, odbornik Srpske napredne stranke, koji je izabran za predsednika Verifikacionog odbora saopštava da su se stekli svi uslovi za potvrđivanje odborničkih mandata. Odbornici su položili sledeću zakletvu:

„Zaklinjem se da ću se u radu Skupštine grada Vranja pridržavati Ustava, Zakona i Statuta grada Vranja i da ću časno i nepristrasno vršiti dužnost odbornika, rukovodeći se interesima žitelja grada Vranja.“

Novi odbornici polažu zakletvu; Foto: Slobodna reč
10:05 – Počela konstitutivna sednica

Intoniranjem himne Republike Srbije Bože pravde zvanično je počela konstitutivna sednica Skupštine grada Vranja. Skupštinom kao najstariji među odbornicima predsedava Gradimir Jovanović. Odbornici su izglasali izmenu dnevnog reda, iz kog su povukli izbor zamenika predsednika Skupštine i postavljanje zamenika sekretara. Predsesnik Gradske izborne komisije Stojan Ilić odbornicima saopštava izveštaj nakon održavanja lokalnih izbora 21. juna. Na odluku izborne komisije koja je radila u stalnom i proširenom sastavu nije bilo sudskih žalbi.

Intoniranje himne pre početka konstitutivne sednice; Foto: Slobodna reč

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci