fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Književnica Milkica Miletić u Vranju na Svetski dan knjiga

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Svetski dan knjiga i autorskih prava koji se obeležava 23. aprila, održaće se u prostorijama Galerije Narodnog univerziteta u Vranju u petak 21. aprila od 19 časova, kada je zakazana promocija romana „Menuet u šejtanovim papučama“, književnice Milkice Miletić.

Milkica Miletić je čačanska književnica, koja je po zanimanju diplomirani pravnik.

Pored pisanja romana, ona piše poeziju, prozu i pesme za decu i aktivno sarađuje sa književnim časopisima. Do sada je objavila četiri zbirke pesama: Tragom ljubavi, Od šake do usana, U retrovizoru i S one strane. Kada je reč o romanima ove spisateljice, do sada je izdala romane poput Zapis na latici ruže, Terra d’orro, Zvona Bogorodice Gradačke i roman kratkih priča Kanabe.

„Menuet je ples koji se igra(o) bez dodirivanja plesača.“

Tom plesu je sličan i roman „Menuet u šejtanovim papučama“, koji nas kroz citat Hakslija, podseća da nas istorija ničemu nije naučila, jer karakteri i naravi čine tkanje portreta varoši, navodi se u najavi književne večeri.

Osim književnice Milkice Miletić, u programu književne večeri učestvovaće i glavni i odgvorni urednik izdavačke kuće Deret, Zoran Bognar, koji je i predsednik Fondacije Ars Longa za očuvanje lepih umetnosti. Što se tiče njegovog književnog dela, objavljeno je preko 200 eseja, kritika i studija, kao i jedna monografija.

Pročitajte više:

Milačić: „Nenapisana pisma“ nastavljaju svoj put u Vranju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci