fbpx
6.2 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Novac za vranjske farmere: 1,3 miliona deli se na pet gazdinstava

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradonačelnik Slobodan Milenković potpisao je danas ugovore o dodeli sredstava – donacija sa pet nosilaca poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Vranja. Oni su podneli prijave na Konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu i u Vranju za drugi deo 2022. godine.

Ukupan iznos odobrenih sredstava je 1.315.648,80 dinara. Sredstva se odobravaju u maksimalnom iznosu do 300.000,00 dinara po prijavi, pri čemu 10 odsto su subvencije grada, a preostalih 90 odsto se vraća na 3 godine bez kamate, prema uslovima poziva.

Gradonačelnik je istakao da je veoma važno da ljudi budu informisani o ovoj aktivnosti lokalne samouprave, koja se sprovodi treću godinu zaredom, a u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje. Dodao je da je budžetom grada u narednom periodu predviđena su dodatna sredstva za pomenuti fond u cilju povećanja broja korisnika.

Pomenuta aktivnost realizuje se iz Fonda za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u Vranju koji je grad Vranje formirao u septembru 2021. godine sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga doo Vranje i Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci