fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Komplet ulaznica za Borine pozorišne dane 4.200 dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Festival Borini pozorišni dani, koji se u organizaciji Pozorišta Bora Stanković ove godine od 21. do 28. oktobra održava po 42. put, pored predstava koje će biti izvedene na večernjoj sceni ima prateći program koji podrazumeva jednu izložbu, dve promocije i izvođenje predstave za decu iz seoskih sredina. Uoči festivala, organizatori su najavili da će od ove godine 21. oktobar biti obeležavan i kao Dan pozorišta u Vranju, ali i da će na frontalni portal nove scene biti vraćen zaštitni znak PBS, replika maske sa likom rimskog boga Janusa, koja je izgorela u požaru 2011. godine.

Slogan ovogodišnjih Borinih pozorišnih dana je „Kuda plovi ovaj svet?“, a prema rečima selektora Slobodana Savića, proizašao je „iz aktuelnih dešavanja u društvu“.

Ovogodišnji festival počinje predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta. Slede „Izbiračica“ i „Kus petlić“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim „Rolerkoster“ Ateljea 212, „Rat i mir“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda i „Poslednje devojčice“ Pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice.

U čast nagrađenih poslednjeg dana festivala, 28. oktobra, nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom „Crna ovca“ u režiji Snežane Trišić.

„Ono što je novina i što je usvojeno novim Pravilnikom festivala, 21. oktobar rezervisan je za obeležavanje Dana Pozorišta Bora Stanković, kada će i zvanično biti otvoren festival. Za tu priliku glumci vranjskog teatra izvešće komad ‘Autoputem’, po tekstu i u režiji Ane Đorđević“ – najavili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za javnost.

Uz glavni festivalski, pripremljen je i prateći program koji će sadržati Izložbu fotografija – 25 godina profesionalnog pozorišta, Izložbu pozorišnih plakata, promociju izdanja Sterijnog pozorja, zatim promociju knjige Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića i predstavu za decu iz seoskih sredina.

Ulaznice za predstojeći pozorišni festival biće u prodaji od ponedeljka 10. oktobra. Cena kompleta karata je 4.200, a pojedinačnih 700 dinara, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci