fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Kon: Danas će Srbija imati neslavan rekord

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da se razmišlja o pooštravanju mera jer je jasno da se ne može sedeti „skrštenih ruku“, ako se broj zaraženih od korona virusa bude povećavao, dodajući da će već danas Srbija imati novi „neslavan rekord“ u broju obolelih.

„Očekuje se taj porast da traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno i dobro bi bilo što je ovako paradoksalno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu“ – rekao je Kon za TV Pink. Kon je rekao da će se zaravnjenja krive povećavati broj hospitalizovanih, da će se puniti bolnice.

Imamo pred sobom krajnje ozbiljan period. To važi za celu Srbiju, ali je trenutno najozbiljnija situacija u Beogradu, naglasio je Kon.

Prosečan period inkubacije od pet do sedam dana, a može da se produži i do 10. Oko 98 odsto je u tih 10 dana, vrlo mali procenat je u 14 dana. Sve češće se daje taj period od 10 dana kao najduži, napomenuo je on. Kon je istakao da o aktivnosti virusa najbolje svedoči podatak iz Beograda gde je u jednom danu, 24. oktobra, bilo 280 pozitivnih pacijenata na virus korona i da je to 54 odsto od ukupnog broja testiranih ljudi. Napominje da je bilo opština tokom julskog pika gde je čak 80 odsto od broja testiranih bilo pozitivno.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci