fbpx
18.6 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Leskovački muzirači za veče sakupili 100.000 dinara za malu Anastasiju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

LESKOVAC – Kako bi pokušali da olakšaju lečenje njihove male sugrađanke, petogodišnje Anastasije Janaćković kojoj je nedavno otkriven tumor na mozgu, nekoliko muzičara iz Leskovca okupilo se sinoć u ovdašnjem poznatom pabu i uspeli su da zajedno sa publikom i vlasnicima prikupe 100.200 dinara.

Pozivu su se odazvali pevači Miljan Cekić, Slobodan Đikić, Nemanja Nikolić Cane, Anđela Janković i bend Light Motive, uz Aleksandra Stanojevića i Miroslava Mitića. Uspeli su da od ulaznica za događaj sakupe oko 70.000 dinara, a zahvaljujući donacijama ostatka publike i vlasnika lokala, za veče su sakupili preko 100.000 dinara.

Da nešto nije u redu sa Anastasijom koja je bila napredno i zdravo dete, motorički i intelektualno ispred svog uzrasta, primetili su kada je tokom treninga (gimnastika) imala slabost u levoj ruci a šaka joj se grčila. Nije bila u mogućnosti da podigne ruku i pomera prste.

Dijagnostikom na odeljenju neurologije na Institutu za majku i dete u Beogradu dobila je zastrašujuću dijagnozu, tumor na mozgu, a nakon magnetne rezonance i operativnog zahvata, lekari su ustanovili da se radi o velikom optohijazmatskom gliomu koji je minimalno redukovan, samo 10 odsto. Nakon biopsije, histopatološki nalaz je potvrdio da je u pitanju „pedijatrijski difuzni visokogradirajući gliom NOS gradijus 4“, navodi se na sajtu fondacije Budi human, gde se takođe prikupljaju sredstva za njeno lečenje.

„Anastasija nažalost ima najteži oblik tumora na mozgu, koji se ne može odstraniti jer polazi od desnog optičkog nerva i zahvata talamus i bazalne ganglije u desnoj hemisferi“.

Anastasiji i njenim roditeljima preostaje velika borba za život uz pomoć zračnih hemioterapija, a pored započetkog lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, potrebno je da se leči i u inostranstvu.

Sredstva su im neophodna za za specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju, lekove, suplemente, vitamine kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Anastasiji i njenim roditeljima možete pomoći slanjem SMS poruke sadržine 1085 na broj 3030 ili nekim od ostalih dostupnih načina koje možete pronaći na sajtu Fondacije Budi Human.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci