fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Lokalni izbori 2020: Dačićevo „volim vas“, „Karavan slobode“ bez Sergeja , navodna kupovina glasova i fizički napad

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Slobodna reč je svakog petka, uoči lokalnih izbora zakazanih za 21. jun objavljivao presek najbitnijih događaja tokom predizborne kampanje.

Ponedeljak, 15. jun: Ivica Dačić – „Došao sam da kažem da vas volim“

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije uz podršku GrO Jedinstvene Srbije, održao je predizborni miting na platou ispred Narodnog muzeja. Prisustvovao je i republički lider ove stranke Ivica Dačić, koji je između ostalog, poručio da nije u Vranje došao zbog kampanje, nego da Vranjancima kaže „da ih voli“. Kako prenosi Vranje News, okupljenima se obratio i „šef“ vranjskih socijalista Zoran Antić koji je naglasio da su Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, koji na parlamentarne izbore izlaze na zajedničkoj listi, „bogati ljudi, ali ne u materijalnom smislu već zbog toga što iza njih stoje jake stranke i jaki lokalni odbori„. Dodao je da ove dve stranke na predstojećim izborima izlaze odvojeno na lokalu, ali će na parlamentarnim „disati zajedno„.

Utorak, 16. jun: PSG u Vranju bez Sergeja Trifunovića

„Karavan slobode“ Pokreta slobodnih građana posetio je Vranje, ali bez lidera Sergeja Trifunovića. U ime pokreta okupljenima se obraćala članica Političkog saveta PSG-a Srbijanka Turajlić. „Političko neiskustvo ćemo nadoknaditi jakim timom ekonomista, ljudima iz kulture, obrazovanja i zdravstva, koji će na sebe preuzeti pripremu poslanika za nastupe, a naša prednost je takođe da na listi imamo isključivo mlađe ljude, koji nikada nisu bili u politici i nisu umešani ni u jednu aferu“ – naglasila je Turajlić.

Sreda, 17. jun: Navodi o kupovini glasova, SPS kasno uveče najavljuje konferenciju

U nekim lokalnim medijima pojavila se informacija o navodnoj „kupovini glasova“ i obilasku naselja u kojima većinom žive građani romske nacionalnosti od strane pojedinaca koji im nude „od 20 do 30 evra“ za glas. Tog dana nije bilo bitnih predizbornih aktivnosti, ali je kasno uveče novinarima iznenada stigao poziv za konferenciju Gradskog odbora SPS-a narednog dana.

Četvrtak, 18. jun: Ujutru pozivanje na mir, popodne fizički napad na člana JS

Na najavljenoj konferenciji za medije, generalni sekretar GrO SPS Branimir Stojančić osim o kampanji generalno, govorio je i o pritiscima i napadima na aktiviste SPS-a, ali nije precizirao odakle napadi „dolaze“. „Vodili smo lepu, mirnu, pozitivnu kampanju ne osvrćući se na naše političke neistomišljenike, ali nažalost juče i prekjuče su se desili neki manji incidenti koji su omeli našu kampanju. Mi nastavljamo dalje u pozitivnoj atmosferi“ – rekao je Stojančić i dodao da ima informacija o kupovini glasova u nekim vranjskim naseljima ali da misli da će „svi građani prepoznati prevaru“ te da će se držati „one vranjske da je džabe uvek najskuplje„. U popodnevnim časovima lider Jedinstvene Srbije u Vranju Dejan Manić objavio je saopštenje o napadu na jednog od člana: „Petar Stojković, član Opštinske izborne komisije u Vranjskoj Banji ispred JS, pretučen je u Ulici Balkanskoj u tom mestu. N.T., član SNS-a, udario je Stojkovića u predelu levog oka, koje je on ranije izgubio zbog karcinoma, nanevši mu telesne povrede, ogrebotine i crvenilo iznad leve obrve.“ – stoji u saopštenju, pored osude napada i poziva članovima svih stranaka „da se suzdrže od ovakvih stvari da bi izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi„.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci