fbpx
13.9 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Četvorica ekonomista, dvojica lekara, advokat i berberin – Svi nosioci lista u Vranju na jednom mestu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

Predstavljamo vam „prve ljude“ izbornih lista kandidata za odbornike za koje će građani Vranja glasati na lokalnim izborima u nedelju, 21. juna. Većina su poznati akteri lokalne političke scene, dok su nosioci lista Metla 2020, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i manjinske partije Za bratstvo i jedinstvo tek odnedavno politički aktivni. Među nosiocima izbornih lista, nažalost, nema žena.

U nedelju se, pored lokalnih, održavaju i parlamentarni izbori, gde će građani zaokruživanjem ponuđenih lista birati buduće poslanike Narodne skupštine. Glasački listić roze boje je za parlamentarne izbore, a glasački listić rezedo boje (nijansa zelene) određen je za glasanje na lokalnim izborima, odnosno za gore ponuđene kandidate i liste koje oni predstavljaju.

Građani imaju pravo da glasaju na različitim nivoima izbora – mogu da uzmu listić samo za jedan od nivoa u slučaju da žele da glasaju na lokalnim, a bojkotuju parlamentarne i obrnuto. Ako se odluče za glasanje samo na lokalnim izborima, bitno je znati da ne treba da se potpisuju u birački spisak za parlamentarne, kako ne bi dolazilo do zloupotreba.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci