fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Lutfiu najmlađi „vođa“ Albanaca u Srbiji do sada

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

BUJANOVAC – Nacionalni savet Albanaca je konačno, zvanično konstituisan na jučerašnjoj sednici, a za predsednika je izabran tridesetogodišnji Nevzad Lutfiu iz Pokreta za demokratski pogres (PDP) Šćiprima Muslijua, kako je već ranije najavljeno.

Lutfiu je dobio 9 glasova od ukupnih 15 članova saveta koji uz izabranog predsednila čine većinu pre elektosnkih izbora koji su održani 7. maja.

On je iz sela Oslare, po struci je pravnik i odbornik je u Skupštini opštine Bujanovac i najmlađi je predsednik Nacionalnog saveta do sada.

Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski pogres (PDP), Demokratska partija (DP) i Demokratska partija Albanaca (DPA) pre izbora potpisale sporazum o zajedničkom rukovođenju Savetom Albanaca. Dok se u opoziciji nalaze 5 članova iz Alternative za promene.

Sporazumno predsednički mandat će biti podeljen između Lutfia i kandidata PDD-a koji dolazi na čelo saveta posle dve godine. Dosadašnji šef NSA Ragmi Mustafa iz PDD izjavio je da već da on sigurno neće biti ponovo kandidat svoje stranke za odabranu funkciju, prenose Bujanovačke.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci