fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Medicinari zaposleni u ZC Vranje uz pomoć EU dobili nove uniforme

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

VRANJE / BEOGRAD – Uniforme za srpske medicinske radnike, koji su angažovani uz pomoć Evropske unije, stigle su u nekoliko ustanova širom zemlje u vreme kada se Srbija i region suočavaju sa rastućim brojem obolelih od kovida-19. Prva tura uniformi isporučena je javnim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Valjevu, Šapcu, Novom Pazaru, Nišu, Vranju, Novom Sadu i Somboru, a namenjene su medicinskom osoblju koje je nedavno angažovano kao pomoć Evropske unije naporima Srbije u borbi protiv pandemije, navodi se u saopštenju EU info.

Medicinski radnici zaposleni su u okviru programa koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a sve isporuke su protekle veoma dobro i partneri na terenu izrazili su zahvalnost za pomoć koju su dobili od Evropske unije.

„Zdravstveni radnici – lekari, medicinske sestre, laboratorijski tehničari i administrativno osoblje – koji će biti zaposleni u koordinaciji sa Institutom ‘Batut’, biće upućeni na ispomoć u zavode za javno zdravlje, bolnice, domove zdravlja i laboratorije širom Srbije“ – rekao je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

U narednih šest meseci tih 200 profesionalaca radiće na prvoj liniji u opštinama u kojima je to najpotrebnije, poput Beograda, Kragujevca, Užica, Valjeva, Čačka, Šapca, Kraljeva i Novog Pazara, objasnio je Fabrici, kada je sredinom jula najavljeno zapošljavanje medicinskih i nemedicinskih radnika iz Srbije. Fabrici je nedavno posetio neke od novozaposlenih lekara u Zavodu za javno zdravlje Valjevo, kada je podsetio da je Evropska unija od početka pandemije za Srbiju izdvojila 93 miliona evra, od čega je 15 miliona bilo namenjeno hitnoj pomoći, a 78 miliona evra za ekonomski oporavak.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci