fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Za nedelju dana u Vranju preko 50 novih zaraženih

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) koje saopštava gradski Krizni štab, u gradu je juče registrovano 7 novih slučajeva zaražavanja virusom COVID-19. Pored Vranja, ima troje pozitivnih iz Bujanovca i jedan iz Surdulice. To su rezultati testiranja 45 uzoraka.

Statistički podaci iz objava Kriznog štaba na sajtu Gradske uprave pokazuju da je za nedelju dana, od 15. oktobra do danas, registrovana 51 osoba sa pozitivnim nalazom na COVID-19.

Međutim, za razliku od velikog pritiska na kovid ambulantu tokom jula, ukupan broj prvih pregleda, odnosno javljanja lekaru po prvi put zbog nekog od simptoma respiratorne infekcije i dalje je između 35 i 45 osoba dnevno.

Nema drastičnih promena u broju hospitalizovanih, trenutno je u vranjskim kovid bolnicama 31 pacijent, među kojima je 14 sa pozitivnim nalazom na COVID-19, dok upalu pluća ima 23 pacijenta. Na kiseoniku je 10 obolelih. Kako je saopšteno, do 07:00 časova jutros je u bolnicu primljeno petoro, dok je na lečenje otpušteno sedmoro, a jedan pacijent je transportovan u Klinički centar Niš.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci