fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Milenković 4 godine ne prijavljuje imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradonačelnik dr Slobodan Milenković državnoj Agenciji za sprečavanje korupcije nije podneo Izveštaj koji je bio u obavezi da podnese po prestanku prethodnog mandata koji je trajao do 30. oktobra 2023. godine, zbog čega će Agencija istražiti potencijalno kršenje Zakona o sprečavanju korupcije.

Portal Južne vesti objavio je tekst o zaradama gradonačelnika na jugu Srbije, a da Milenković nije podneo obavezni izveštaj o imovini, odnosno zaradi i ostalim honorarima, ali i o nekretninama koje ima u svom vlasništvu, automobilu i drugoj nepokretnoj i pokretnoj imovini – potvrđeno je i iz državne Agencije za sprečavanje korupcije.

„Proverom navedenih Registara, javni funkcioner Slobodan Milenković, gradonačelnik Grada Vranja, Agenciji je podnosio redovno Izveštaje o imovini i prihodima, u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu materiju prijavljivanja imovine i prihoda, osim Izveštaja koje je bio u obavezi da podnese po prestanku javne funkcije gradonačelnika Grada Vranja 30.10.2023. godine (u prvom mandatu), a u vezi sa čim će Agencija izvršiti proveru ispunjenosti uslova za pokretanje postupka utvrđivanja eventualne povrede Zakona o sprečavanju korupcije“ – odgovorili su Južnim vestima iz Agencije.

Južne vesti podsećaju da je Milenković na poziciji gradonačelnika Vranja od 2016. godine, kao i da je njegova poslednja prijava imovine od pre 4 godine, gde navodi da kao gradonačelnik mesečno prima 110.000 dinara, kao sudski veštak u Ministarstvu pravde 8.000 dinara po veštačenju, a kao lekar u Domu zdravlja u Trgovištu 4 puta mesečno 4.000 dinara i u Zdravstvenom centru Vranje 13.000 dinara.

Prema dostupnim, zvaničnim informacijama sa Gradskog sajta, na stranici „Zarade izabranih lica“ stoji da je mesečna zarada gradonačelnika Vranja 153.969,84 dinara, ali nije precizirano da li se radio o bruto ili neto iznosu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci