fbpx
23.9 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Ministarstvo kulture: Obrazovan Savet za srpski jezik

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je Odluku o obrazovanju Saveta za srpski jezik, čiji je zadatak da prati i analizira stanje u oblasti upotrebe srpskog jezika u javnom životu i sprovođenja mera radi zaštite i očuvanja ćiriličkog pisma kao matičnog pisma.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, zadatak Saveta je i da daje preporuke, predloge i stručna mišljenja radi unapređenja stanja u oblasti upotrebe srpskog jezika u javnom životu.

Za članove Saveta, na predlog Odbora za standardizaciju srpskog jezika, imenovani su Sreto Tanasić, Miloš Kovačević, Vladan Jovanović, Marina Spasojević, Aleksandar Milanović, a na predlog Ministarstva kulture književnici Vladimir Pištalo, Selimir Radulović, Zoran Avramović i Miodrag Kajtez.

Vlada je usvojila ovu Odluku na osnovu Zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci